08.07.2016. - Korisnicima dobrovoljnih mirovina RMOD isplaćuje višak

Nazad

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (RMOD) danas će isplatiti višak sredstava iz ulaganja imovine za pokriće tehničkih pričuva dobrovoljnoga mirovinskog osiguranja, ostvarenog u 2015. godini.
 
Korisnicima mirovina iz dobrovoljnoga mirovinskog osiguranja RMOD-a, koji su imali isplatu cijele 2015. godine, bit će isplaćen iznos od trećine mjesečne mirovine pa sve do tri mjesečne mirovine na ime viška. Korisnicima koji su primali mirovinu samo dio godine bit će isplaćen razmjeran iznos.
 
Uprava RMOD-a donijela je odluku o isplati dijela viška korisnicima mirovina iz dobrovoljnoga mirovinskog osiguranja (III. stup) razmjerno iznosu ugovorene mirovine, trajanju isplate, obliku mirovine i potrebnom iznosu tehničke pričuve za svaki pojedini ugovor o mirovini.
 
Mogućnost isplate viška regulirana je Zakonom o mirovinskim osiguravajućim društvima (NN 22/14), u skladu s kojim je imenovani ovlašteni aktuar RMOD-a napravio izračun ukupno ostvarenoga viška za sve aktivne ugovore u 2015. godini.