12.06.2017. - Novi mirovinski program dobrovoljnog mirovinskog osiguranja

Nazad

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (RMOD) uvelo je u ponudu novi mirovinski program dobrovoljnog mirovinskog osiguranja.
 
U dosadašnjoj ponudi imali smo privremenu mirovinu dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, koju je bilo moguće ugovoriti na razdoblje od 5 do 15 godina i doživotne mirovine.
 
Od danas u ponudi imamo dvije privremene mirovine dobrovoljnog mirovinskog osiguranja:

  • Pojedinačnu privremenu starosnu mirovinu iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja koju je moguće ugovoriti na rok od 10 do 20 godina.
  • Pojedinačnu ubrzanu privremenu starosnu mirovinu iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja koju je moguće ugovoriti na rok od 5 godina.
U svakom ugovoru o privremenoj mirovini, moguće je ugovoriti isplatu 30 posto prenesenog iznosa iz dobrovoljnog mirovinskog fonda. U slučaju privremene mirovine ugovorene na razdoblje od 10 do 20 godina, preostali iznos uplate raspoređuje se na jednake anuitete do kraja ugovorenoga razdoblja isplate. Kod ubrzane privremene mirovine isplaćuju se uvećani anuiteti u prve dvije godine, tako da se u najkraćem razdoblju isplati 80 posto sadašnje vrijednosti ukupnih isplata mirovina, a ostatak u jednakim anuitetima preostale tri godine do kraja ugovorenoga razdoblja isplate.
 
Novi mirovinski program namijenjen je korisnicima mirovina iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, koji imaju povećanu potrebu za svojim ušteđenim sredstvima u dobrovoljnom mirovinskom fondu i žele isplatu u što kraćem roku.
 
U ponudi i dalje imamo doživotne mirovine iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja u različitim oblicima:
  • pojedinačnu doživotnu starosnu mirovinu sa zajamčenim razdobljem
  • zajedničku doživotnu starosnu mirovinu sa zajamčenim razdobljem
  • pojedinačnu doživotnu starosnu mirovinu s 50 posto višim iznosom mirovine u zajamčenom razdoblju
Naše mirovine su na raspolaganju svim članovima dobrovoljnih mirovinskih fondova koji imaju navršenih 50 godina života i mogu aktivirati svoju dobrovoljnu mirovinsku štednju, kao i osobama koje žele izravno jednokratno uplatiti sredstva za svoju dodatnu mirovinu.