27.06.2017. - Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo proslavilo 15 godina poslovanja

Nazad

Zagreb, 27. lipnja 2017. – Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (RMOD) i dalje je jedino mirovinsko osiguravajuće društvo u Republici Hrvatskoj ovlašteno za isplatu mirovina iz obveznog i dobrovoljnog mirovinskog osiguranja na temelju individualne kapitalizirane štednje (II. i III. stup) te uspješno posluje već punih 15 godina.
 
Nakon završenog razdoblja štednje u obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima do sada je mirovinu u RMOD-u ugovorilo više od 23.000 korisnika. Dobar dio korisnika iz dobrovoljnih mirovinskih fondova već je u potpunosti zaprimio isplatu svoje privremene mirovine ugovorene na pet godina, a dio korisnika mirovina iz obveznih mirovinskih fondova vratio se u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kako bi koristili za njih povoljniju mirovinu.
 
Na dan 01. lipnja 2017. godine u isplati je bilo ukupno 12.734 aktivnih ugovora o mirovini, od toga 209 ugovora o mirovini iz obveznog mirovinskog osiguranja.
 
S obzirom na činjenicu da uspješno poslujemo već 15 godina možemo reći da je naše poslovanje stabilno i da svaku godinu završimo s pozitivnim računom dobiti, naravno uz veliki trud našeg malog broja zaposlenika i značajnu podršku vlasnika.
 
U slijedećim godinama očekujemo daljnji razvoj poslovanja i rast broja ugovora o mirovinama, a do značajnijeg povećanja obujma poslovanja doći će za nekoliko godina kada u isplatu mirovina krene generacija osiguranika koji su na dan početka mirovinske reforme 2002. godine imali manje od 40 godina života.
 
Povodom naših prvih 15 godina poslovanja zahvaljujemo svim sadašnjim i bivšim korisnicima mirovina na ukazanom povjerenju i veselimo se suradnji u budućem razdoblju.