Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. uvršteno na popis Europske komisije

Nazad

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (RMOD) je od siječnja ove godine uvršteno na popis mirovinskih društva, u kojima je moguće ostvariti isplatu mirovina, prijavljenih pri Europskoj komisiji.
                                                                                                       
Europska komisija svim bivšim djelatnicima i službenicima koji su radili u tijelima Europske Unije predstavlja popis mirovinskih i osiguravajućih društava iz cijele EU, kojima može prenijeti akumulirani iznos njihovih mirovinskih sredstava. Od siječnja ove godine na popisu se nalazi i Hrvatska kao država članica, te RMOD kao jedino mirovinsko osiguravajuće društvo u Republici Hrvatskoj ovlašteno za isplatu mirovina iz obveznog i dobrovoljnog mirovinskog osiguranja na temelju individualne kapitalizirane štednje (II. i III. stup).
 
Stoga naši državljani koji su radili u tijelima Europske Unije mogu jednostavno prenijeti svoja akumulirana mirovinska sredstva i ostvariti isplatu svoje dobrovoljne mirovinske štednje putem RMOD-a, uz uvjet da isplata mirovine može početi najranije s 60 godina života.
 
Prijenos mirovinskih sredstava ostvaruje se temeljem Dodatka VIII., Uredbe o osoblju Europske Unije (Staff Regulations of Officials of the European Communities and Conditions of Employment of Other Servants of the European Communities), koja u Republici Hrvatskoj ima izravnu primjenu kao zemlji članici Europske Unije.