11.01.2019. - Obavijest za korisnike mirovina Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva koji su ostvarili staž s povećanim trajanjem i prilikom odlaska u mirovinu nisu imali mogućnost izbora povratka u 1. stup

Nazad


Obavještavamo korisnike mirovina Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.d., koji prilikom odlaska u mirovnu nisu imali mogućnost izbora žele li primati mirovinu samo iz 1. stupa ili kombinirano iz 1. i 2. stupa, da mogu putem ovog Društva podnijeti zahtjev za određivanje mirovine samo iz 1. stupa u roku 90 dana od stupanja na snagu novog Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima, do kraja ožujka ove godine.
Navedena mogućnost odnosi se na sve korisnike mirovina koji su ostvarili staž osiguranja s povećanim trajanjem, i u razdoblju od 01. siječnja 2014. godine do 31.12.2018. godine, određena im je osnovna mirovina iz 1. stupa.
Vaš zahtjev možete predati osobno ili poštom na adresu Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.d., Heinzelova 44, 10000 Zagreb, ili možete Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje podnijeti zahtjev za određivanje mirovine samo iz 1. stupa, koji se ujedno smatra i zahtjevom za raskid ugovora o mirovini iz 2. stupa.
Po vašem zahtjevu, Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo će obustaviti isplatu vaše mirovine s posljednjim danom mjeseca u kojem smo zaprimili vaš zahtjev i vaša preostala sredstva prenijeti u državni proračun kako bi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje odredio vašu mirovinu samo iz 1. stupa počevši od prvog dana sljedećeg mjeseca s kojim je obustavljena isplata mirovine iz Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva.
Posebno naglašavamo da svim korisnicima kombinirane mirovine iz 1. i 2. stupa, počevši od 01.01.2019. godine, pripada pravo na dodatak na mirovinu iz 1. stupa, te je prije odluke o povratku potrebno uračunati i pripadajući dodatak kako bi znali što je za vas povoljnije.
Stoga vas upućujemo da preko Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje napravite izračun koliko bi vam iznosila mirovina iz 1. stupa s dodatkom, u slučaju da nastavite primati kombiniranu mirovnu iz 1. i 2. stupa, a koliko u slučaju da počnete primati mirovinu samo iz 1. stupa.